Večeře z jednoho hrnce
Slané a zdravé tofu muffiny
INGREDIENCE
150 g tofu
1 zakysanou smetanu (190 g)
150 g špaldové celozrnné mouky (můžeš nahradit pšeničnou celozrnnou) (kup zde: špaldová celozrnná mouka)
2 vejce
4 polévkové lžíce kvalitního másla
1 prášek do pečiva (kup zde: prášek do pečiva)
80 - 100 g nastrouhané cukety - klidně nahrubo (nemusí být)
2 polévkové lžíce nasekané pažitky
1 čajovou lžičku tvého oblíbeného koření ( já dala koření na americké brambory )
Polotučné mléko (to dávej přiměřeně, abys získala vláčné muffinové těsto. Někdy se mi stane, že nedám mléko žádné a někdy použiji i 150 ml).
sůl, pepř
POSTUP
1) Rozpusť si máslo a nech trochu zchladnout. Do mísy nasyp mouky, rozklepni vejce, přisyp prášek do pečiva, koření, sůl a pepř. Nalij zakysanku, máslo, přidej cuketu, pažitku a najemno nastrouhané tofu a mléko dle potřeby. Tento základ na slané muffiny šlehačem promíchej.
2) Do formy na muffiny (já používám tuto formu na muffiny) nalij muffinové těsto, zhruba do větší poloviny formy.
3) Slané tofu muffiny jsem pekla na 190 stupňů asi 15 minut, ale záleží, jak máš zdravé muffiny velké. Tak už ti voní kuchyní? Jak se těšíš na slané muffiny?