Zdravá svačinka
Vánoční Grapefruit na mlsně zdravý způsob
INGREDIENCE
2 grepy
100 g polotučného nebo tučného tvarohu (čti: proč je odtučněné špatné)
100 g vanilkového jogurtu (nebo přimíchej do bílého jogurtu polévkovou lžíci vanilkového proteinové prášku nebo použij 1/4 vanilkového extraktu) (vanilkový protein kup zde)
2 polévkové lžíce třtinového cukru
kousíček čerstvého zázvoru
1 až 2 čajové lžičky skořicového cukru
Čajovou lžičku medu
POSTUP
1) Předehřej si troubu na 180 stupňů a mezitím si kousíček zázvoru nastrouhej na jemno. Nastrouhej si tak jednu čajovou lžičku zázvoru.
2) Grepy rozpul na polovinu a polož je pečící plech ukrojenou částí nahoru. Vršek grepu posyp rovnoměrně třtinovým cukrem a zázvorem. Takto připravené poloviny grepů dej péci asi na 8 minut. Hlídej, ať je vršek jemně hnědý, ale né černý!
3) Mezitím si v misce smíchej tvaroh, med, vanilkový jogurt nebo bílý jogurt s vanilkovým proteinem či extraktem a přidej ještě skořicový cukr. Důkladně promíchej.
4) Až ti upečené grepy trošičku vychladnou, tak naber lžící připravenou tvarohovou hmotu a udělej jeden "bobek" na vršek grepu.